Tukeva-työvalmennussäätiö toimii Leppävirralla osoitteessa Laakuntie 26-28. Toimipisteessä Elävän Kaupan lisäksi ovat seuraavat palvelut:

 


ELÄVÄ KAUPPA –MYYMÄLÄ JA KIERRÄTYSTAVARAN VASTAANOTTO

Elävä kauppa –myymälässä myydään kierrätystavaran lisäksi Tukevan pajoilla tehtyjä pajatuotteita esim. linnunpönttöjä ja halonkantotelineitä.

Otamme vastaan mm. kierrätyskelpoiset huonekalut, tekstiilit ja muut kodintarvikkeet.

Lahjoittamalla Tukevalle tuet oman alueesi nuoria ja pitkä-aikaistyöttömiä.


Elävä Kauppa Leppävirta: 044 0225 814 (leppavirta@ksts.fi)

 


PAINATUS- JA TEIPPAUSPALVELU

Voimme painaa yrityksesi logon tai muun tiedon esim. hattuihin, paitoihin, housuihin tai takkiin. Käytössämme on tulostava leikkuri, jolla voimme toteuttaa yksilölliset moniväritulostukset teippauksiin ja tekstiilipainatuksiin. Teemme myös heijastavat sekä metalliväripainatukset ja -tarrat. Laitteillamme pystymme toteuttamaan mm. kylttiteippaukset ja autotarrat.


Kysy tarjoustamme: Suvi Heiskanen, 044 0225 803 (suvi.heiskanen@ksts.fi)SIIVOUS

Teemme kotisiivousta ja pienimuotoista siivousta yrityksiin ja rappukäytäviin. Siivoustyömme on kotitalousvähennyskelpoista.

Kysy lisää: Suvi Heiskanen, 044 0225 803 (suvi.heiskanen@ksts.fi)PUUVERSTAS, RAKENNUS- JA REMONTTIPALVELUT SEKÄ ULKOTYÖT

Teemme tilauksesta aitaelementtejä, leikkimökkejä, varastokatoksija, postilaatikkotelineitä, roskakatoksia ja muita vastaavia pieniä rakennuksia.

Pajallamme on ammattipuusepän varusteet, joilla voimme toteuttaa monipuolisia puutöitä. Teemme myös pienimuotoista huonekalujen korjaustyötä. 


Otamme vastaan ruohon- ja pensasaitojen leikkausta, lumitöitä, risusavotoita ja muita vastaavia pienimuotoisia ulkotöitä, jotka eivät vaadi raskasta koneistusta. Käytössämme on mm. päältäajettava- ja työnnettävä ruohonleikkuri, lehtipuhallin ja moottorikäyttöinen pensasleikkuri. 

Soita: Petri Ronkainen, 044 0225 864 (petri.ronkainen@ksts.fi)MUUTTOPALVELU

Tarvitsetko muuttoapua? Meiltä voit saat auton ja kantoapua silloin, kun muuttosi on 50 km:n säteellä toimipisteestämme. Teemme työn tunti- ja km-veloituksella.

Soita: Petri Ronkainen, 044 0225 864
(petri.ronkainen@ksts.fi)HYVÄN MIELEN TEKOJA

Kun toimit Tukevan kanssa, voit kokea olevasi hyvällä asialla, sillä emme pyri tuottamaan voittoa, vaan ”uusia” veronmaksajia Suomeen ja pitämään tuotteiden elinkaaren pidempänä.YKSILÖVALMENNUS, KUNTOUTTAVA TYÖTOIMINTA JA TYÖKOKEILU

Tukevan tärkein tehtävä on auttaa ja tukea työelämästä syrjäytyneitä tai syrjäytymisvaarassa olevia nuoria ja pitkäaikaistyöttömiä opiskelemaan tai työelämään. Yksilövalmentaja antaa yksilöllistä opastusta ja tukea kuntouttavassa työtoiminnassa ja työkokeilussa oleville ihmisille niin, että he saavuttaisivat omat yksilölliset tavoitteensa.

 

Sari Juutilainen, 044 0225 872 (sari.juutilainen@ksts.fi).


 

KUNTOUTTAVAN TYÖTOIMINNAN OHJAAJA JA RYHMÄTOIMINTA

Kuntouttavan työtoiminnan ohjaaja valmentaa yksilövalmennuksen keinoin kunnan kuntouttavan työtoiminnan tehtävissä toimivia ihmisiä.

Ohjaaja vetää myös ryhmämuotoista kuntouttavaa työtoimintaa. Ryhmä toimii Tukevan tiloissa ja työtoimintapäiviä on kaksi kertaa viikossa. Toisena päivänä voi osallistua työtoimintaan ja toisena toimitaan ryhmässä. Ryhmään osallistutaan kolme kuukautta, jonka aikana kartoitetaan ajankohtainen tilanne ja mietitään jatkopolkuja.

 

Kirsi Kokkonen, 044 0225863 (kirsi.kokkonen@ksts.fi


 

ETSIVÄ NUORISOTYÖ

Etsivä nuorisotyö on valtakunnallista Opetusministeriön rahoittamaa toimintaa, jota Tukeva toteuttaa Leppävirralla.

Etsivä nuorisotyö on 15 - 29 -vuotiaiden nuorten kanssa tehtävää yhteistyötä. Yhteistyö alkaa nuoren kohtaamisella Tukevan tiloissa, yhteistyökumppanin luona, nuoren kotona tai vaikkapa huoltoaseman kahviossa.

Ensimmäiseksi nuorelle kerrotaan, mistä etsivässä nuorisotyössä on kyse ja jutellaan mitä nuori voisi siitä hyötyä. Työskentelyn jatkuessa keskitytään selvittämään nuoren elämäntilannetta ja tulevaisuuden suunnitelmia. Esiin nousseet asiat laitetaan yhdessä tärkeysjärjestykseen ja sovitaan siitä, miten asioita viedään eteenpäin.

Tarvittaessa nuoren verkostoon kootaan yhteistyökumppaneita esim. TE - toimisto, sosiaalityö, oppilaitokset, järjestöt, terveyteen liittyvät palvelut ja yleensäkin palvelut, joista nuori hyötyisi. Yhteistyötä voidaan tehdä hyvinkin erilaisten asioiden suhteen, aina asunnon/toimeentulon hakemisesta opiskelu-/työpaikan etsimiseen. Tiedonhankinnan ja virastoasioiden hoidon lisäksi nuoren on myös mahdollista tulla tekemään Tukevan pajoille esim. erilaisia kädentaitotöitä.

Toiminnan ja tekemisen kautta voidaan löytää ja nähdä nuoren mielenkiinnon kohteita ja lahjakkuustekijöitä, jotka auttavat jatkopolkujen suunnittelussa ja toteuttamisessa. Asioiden hoitamiseen ja jatkopolun rakentamiseen voidaan käyttää aikaa juuri niin paljon kuin kukin nuori tarvitsee.

Anne Nevalainen, 044 0225 876 (anne.nevalainen@ksts.fi)


 

STARTTIPAJA

Starttipaja on kohdennettu 18 - 29-vuotiaille Leppävirtalaisille nuorille, jotka tarvitsevat valmennusta koulutus- ja työmarkkina-asemansa parantamiseksi. Starttipaja tarjoaa toiminnallista starttivalmennusta nuoren yksilölliset tarpeet huomioiden. Toimintaan sisältyy koulutukseen ja työelämään aktivointia, nuorten elämänhallinnan ja sosiaalisten taitojen tukemista ja parantamista sekä yhteistyötä Tukevan eri toimintayksikköjen kanssa.

Starttipajalla nuoren kanssa kartoitetaan hänen lahjakkuutensa ja kehittämistarpeensa. Startti-jakson aikana nuoret siirtyvät saattaen työskentelemään Tukevan toimintoihin ja palveluihin tai opiskelemaan esim. Savon ammatti- ja aikuisopistoon.


Susanna Räsänen, 044 0225 882 (susanna.rasanen@ksts.fi)


 

Yksikön päällikkö, Susanna Mahlanen, 044 0225 870 (susanna.mahlanen@ksts.fi)